Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“

Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“

Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“

КЛУБ ЮНЕСКО „ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ“ – СОФИЯ
И
ЕЗИКОВ И КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ТУК БЪЛГАРИЯ“ –  МИЛАНО, ИТАЛИЯ канят

всички български деца, младежи и български училища в България и по света да участват в третото издание на

конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“, посветен на 100-годишнината от рождението на известния поет и писател Джани Родари, гр.Оменя, Италия

 Организатори

Асоциация „Драголаго“,
в сътрудничество с Общината на гр.Оменя,
Културната асоциация „Мастронаута“,
Училищна дирекция „Филипо Мария Белтрами“
и Парка на фантазията „Джани Родари“ в Оменя.

Плакат на

Условия за участие

В конкурса се участва с малък разказ до 3 страници или с изработена оригинално мини-книжка с разказ на тема „Екология“ (темата е вдъхновена от разказите и стиховете на Джани Родари, известен със своя екопацифизъм и чувствителността си към природата и околната среда, макар и по онова време да не е било толкова актуално глобалното затопляне или замърсяването на морето с пластмаса.......)

Предвидени са две категории

  • Категория „Пролет“ /основни училища/ и
  • Категория „Тийнейджер“ /прогимназиални училища/

Допуска се както индивидуално, така и групово участие.

Срок за участие

Специално за българските участници срокът за участие в конкурса е 24 юни 2020.

Творбите на български или на италиански език трябва да бъдат изпратени на имейл club@unesco-ldv.com. За артистичните книги към имейла трябва да бъде приложена снимка на мини-книжката или линк към друг електронен носител показващ мини-книжката.

Имената на номинираните за участие в конкурса български творби ще бъдат обявени до 30 юли 2020 г.

Награждаване

Журито на конкурса се състои от членовете на Общински младежки съвет на гр. Оменя. Наградените творби ще бъдат обявени до 30 септември и ще бъдат включени в книжка, чието представяне ще се организира през месец октомри 2020 г. по време  на Фестивала за детска литература „Джани Родари“, когато ще се състои и церемонията по награждаването.

Спечелилите творби и в двете категории ще получат ваучер за купуване на образователни материали и участие в лаборатория за видео-анимация, насочена към създаване на видеоанимирана версия на текста, която ще бъде показана по време на „Mille9Cento20  Видео Приказки“ - състезание за създатели на съвременни визуални анимации и разкази, популяризирано от Асоциация „Mastronauta“.

Пълните условия за участие в конкура ще намерите на италиански език.

 За  повече информация  club@unesco-ldv.com,  бг. мобилен телефон +359 888 345 585 или ит. мобилен тел. +393 291 529 161

Club Unesco

Клуб ЮНЕСКО “Леонардо да Винчи” съществува от месец август 2003 г. Носи името на Леонардо да Винчи като символ на универсалността на интересите, заниманията и творческите постижения на тази изключителна личност. Основната цел и предмет на дейност на Клуба е да организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата.

Close