Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“ 2022

Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“ 2022

Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“ 2022

КЛУБ ЮНЕСКО „ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ“ – СОФИЯ
И
ЕЗИКОВ И КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ТУК БЪЛГАРИЯ“ –  МИЛАНО, ИТАЛИЯ
канят

всички български деца, младежи и български училища в България и по света да участват в петото издание на

Конкурс за малък разказ „ПИСАТЕЛИ В ТРЕВАТА“, вдъхновен от творчеството на известния поет и писател Джани Родари, гр.Оменя, Италия
на тема „Verde vivente – Фантастични животни“

 

Организатори:

Асоциация „Драголаго“, в сътрудничество с Асоциация „Мастронаута“ и с Общината на гр.Оменя, Културна Училищна дирекция „Филипо Мария Белтрами“, Парк на фантазията „Джани Родари“ в Оменя, Парка Тичино, Екомузей Кузиус.

Условия за участие:

В конкурса се участва с малък разказ до 3 страници или с изработена оригинално мини книжка с разказ на тема „Verde vivente – Фантастични животни“. Темата е вдъхновена от разказа на Джани Родари „Счетоводителят Риба от Петенаско“, странен човек, готов да се превърне в риба, за да спаси замърсеното езеро, на което се намира неговият град. Конкурсът ни кани да предприемем истинско приключение и с него да преоткрием важността на животните за нашата планета. Какво знаем наистина за животните и за техните планове за спасение пред опасността от изчезването им в бъдеще? Нека пофантазираме с темата на петото издание на конкурса.

Предвидени са две категории

  • Категория „Пролет“ /начални училища/ и
  • Категория „Тийнейджер“ /прогимназиални училища/
  • За всяка категория е възможно участието и с изработена индивидуално или групово мини книжка с раказ по темата.

Допуска се както индивидуално, така и групово участие.

Срок за участие:

Специално за българските участници срокът за участие в конкурса е 28 юли 2022.

Творбите на български или на италиански език трябва да бъдат изпратени на имейл club@unesco-ldv.com. За мини книжките към имейла е нужно да се приложи снимка на миникнижката или линк към друг електронен носител, който дава ясна представа за нея.

Имената на номинираните за участие в конкурса български творби ще бъдат обявени до 30 септември 2022 г.

Награждаване:

Журито на конкурса се състои от членовете на Общински младежки съвет на гр. Оменя. Наградените творби ще бъдат обявени до 30 септември и ще бъдат включени в книжка, чието представяне ще се организира през месец октомври 2022 г. по време  на Фестивала за детска литература „Джани Родари“, когато ще се състои и церемонията по награждаването в гр. Оменя, Италия - родното място на Джани Родари.

Спечелилите творби и в двете категории ще получат образователни материали и участие в лаборатория за видео анимация, насочена към създаване на видеоанимирана версия на текста.

Пълните условия за участие в конкура ще намерите на италиански език тук

Scrittori in Erba 2022 ⋆ Associazione Dragolago

 

За  повече информация

 club@unesco-ldv.com,

centroquibulgaria@gmail.com

 бг.мобилен телефон 00359888345585 или ит.мобилен тел. 00393291529161

Club Unesco

Клуб ЮНЕСКО “Леонардо да Винчи” съществува от месец август 2003 г. Носи името на Леонардо да Винчи като символ на универсалността на интересите, заниманията и творческите постижения на тази изключителна личност. Основната цел и предмет на дейност на Клуба е да организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата.

Close