Events

17May „МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ ПОЗДРАВЯВАТ СВЕТА – 60 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В ЮНЕСКО“

„МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ ПОЗДРАВЯВАТ СВЕТА – 60 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В ЮНЕСКО“

Тържествен концерт отбелязва 60 години България в ЮНЕСКО

С тържествения юбилеен концерт „Млади български таланти поздравяват света“ ще бъде отбелязана 60-годишнината на българското членство в ЮНЕСКО.

Събитието, организирано от Клуб ЮНЕСКО „Леонардо Да Винчи“ София, ще се състои на 17 май (вторник) от 19 часа в зала 6 на НДК. Публиката ще може да се наслади на уменията на млади, но вече утвърдени солисти, носители на множество наши и международни награди. В богата програма от класически музикални творби са включени изпълнения на Емил Бояджиев (пиано), Кристина Хинова (цигулка), Атанас Кръстев (виолончело), Йоана Райчева (пиано), Анна Георгиева (цигулка), Санжар Сапаев и Яна Зеленогорска (цигулка) и оперната надежда Йоана Кадийска.

Инициативата ще премине под Патронажа на Вицепрезидента на Република България Н.Пр. г-жа Маргарита Попова, на Националната комисия за ЮНЕСКО към Министерство на външните работи и с финансовата подкрепа на Столична община. Г-жа Попова сред гостите на концерта.

„Мотивацията за реализацията на концерта се опира на стремежа в условията на силно глобализиращ се свят да бъдат преоткрити културната и национална идентичност и самочувствие като катализатор на положителни обществени промени в обществото със средствата на едно от най-въздействащите изкуства – музиката. „Млади български таланти поздравяват света – 60 години България в ЮНЕСКО” ще даде приноса си за утвърждаване на културните ценности, чрез акцентиране върху културния принос на страната ни, като дългогодишен член на ЮНЕСКО“, коментира председателят на Клуб ЮНЕСКО Жанет Борлакова.

Билетите за концерта са на цена 10 лв., като за ученици и студенти са по 8.

 

Плакат и покана за събитието

          

Details

Start
May 17, 2016 19:00
End
May 17, 2016 22:00
Event Category

Organizer

Website
http://www.ndk.bg/event/mladi-balgarski-talanti-pozdravyavat-sveta-60-godini-balgariya-v-yunesko-3285-1

Venue

Address
София, НДК, Зала 6
All Events

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Close