ХХI ИЗДАНИЕ НА САЛОН НА ИЗКУСТВАТА

ХХI ИЗДАНИЕ НА САЛОН НА ИЗКУСТВАТА

ХХI ИЗДАНИЕ НА САЛОН НА ИЗКУСТВАТА

Период на провеждане - 11 май / 05 юни, 2016 година

21-то издание ще бъде едно от най-силните с разнообразната си програма и световноизвестни участници. Традиционно Салонът се посещава от повече от 80 000 любители на танцовите, тетралните, музикалните и визуални изкуства.

 

ЗА САЛОН НА ИЗКУСТВАТА

“Салон на изкуствата” е традиционен фестивал на НДК, който отпразнува своето юбилейно 20-то издание през 2015 г. Провежда се ежегодно през месец май и съчетава различни форми и жанрове в изкуството - музика, танц, театър, опера, балет, кино, изобразително изкуство. “Салонът” се е превърнал в разпознаваем и очакван от публиката фестивал. Програмата му е добър баланс от разнородни събития, които са насочени към различни групи зрители.

Аудиторията на фестивала е изключително разнообразна, каквато е и програмата му. Включва малки деца, ученици, студенти и работещи хора със средни и високи доходи с различни професии и интереси.

Фестивалът традиционно връчва наградата на "Салон на изкуствата" за цялостен принос в областта на културата - „Св. св. Кирил и Методий”. Последният носител е Райна Кабаиванска, а сред удостоените с приза през годините са: акад. Светлин Русев, Йордан Радичков, Валери Петров, акад. Антон Дончев, Богомил Райнов, проф. Стефан Данаилов, Стефан Цанев, Леда Милева, Йълдъз Ибрахимова, „Щурците” и др.

Запознайте се с последователността на събитията в таз годишното издание : ПРОГРАМА

Club Unesco

Клуб ЮНЕСКО “Леонардо да Винчи” съществува от месец август 2003 г. Носи името на Леонардо да Винчи като символ на универсалността на интересите, заниманията и творческите постижения на тази изключителна личност. Основната цел и предмет на дейност на Клуба е да организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата.

Related Articles

Close