Тържествен концерт отбелязва 60 години България в ЮНЕСКО

Тържествен концерт отбелязва 60 години България в ЮНЕСКО

Тържествен концерт отбелязва 60 години България в ЮНЕСКО

С тържествения юбилеен концерт „Млади български таланти поздравяват света“ ще бъде отбелязана 60-годишнината на българското членство в ЮНЕСКО.

Събитието, организирано от Клуб ЮНЕСКО „Леонардо Да Винчи“ София, ще се състои на 17 май (вторник) от 19 часа в зала 6 на НДК. Публиката ще може да се наслади на уменията на млади, но вече утвърдени солисти, носители на множество наши и международни награди. В богата програма от класически музикални творби са включени изпълнения на Емил Бояджиев (пиано), Кристина Хинова (цигулка), Атанас Кръстев (виолончело), Йоана Райчева (пиано), Анна Георгиева (цигулка), Санжар Сапаев и Яна Зеленогорска (цигулка) и оперната надежда Йоана Кадийска.

Инициативата ще премине под Патронажа на Вицепрезидента на Република България Н.Пр. г-жа Маргарита Попова, на Националната комисия за ЮНЕСКО към Министерство на външните работи. Г-жа Попова ще бъде сред гостите на концерта.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

„Мотивацията за реализацията на концерта се опира на стремежа в условията на силно глобализиращ се свят да бъдат преоткрити културната и национална идентичност и самочувствие като катализатор на положителни обществени промени в обществото със средствата на едно от най-въздействащите изкуства – музиката. „Млади български таланти поздравяват света – 60 години България в ЮНЕСКО” ще даде приноса си за утвърждаване на културните ценности, чрез акцентиране върху културния принос на страната ни, като дългогодишен член на ЮНЕСКО“, коментира председателят на Клуб ЮНЕСКО Жанет Борлакова.

Билетите за концерта са на цена 12 лв., като за ученици и студенти са по 8 лв.

 

Плакат и покана за събитието

          

Club Unesco

Клуб ЮНЕСКО “Леонардо да Винчи” съществува от месец август 2003 г. Носи името на Леонардо да Винчи като символ на универсалността на интересите, заниманията и творческите постижения на тази изключителна личност. Основната цел и предмет на дейност на Клуба е да организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата.

Related Articles

Close