Международна награда „Златна арка“ за млад талант 2016

Международна награда „Златна арка“ за млад талант 2016

Международна награда „Златна арка“ за млад талант 2016

Наградата бе връчена на цигуларя Санжар Сапаев лично от посланика на Република България в Италия Марин Райков. Церемонията се състоя днес в Аула Магна в Университета на Торино.
Сапаев е възпитаник на проф. Ангел Станков и е лауреат от Международния конкурс за цигулари Васко Абаджиев, организиран от Клуб Юнеско Леонардо да Винчи - София.

Наградата "Златната Арка" е учредена през 1991 г. Асоциация Нуова Арка с председател Армандо Карузо и Академия Гласовете на Пиемонте връчват наградата всяка година на редица световно известни музиканти и млади таланти.

По покана на Почетния консул на Република България за Пиемонт и Вал Д'Аоста Джани Сторнело гости на церемонията бяха Посланика на Република България в Италия Марин Райков, Росен Руфев - Генерален консул на България в Милано, проф. Ангел Станков - Председател на журито на Международния конкурс за цигулари Васко Абаджиев, Мария Ганчева - Секретар на Клуб Юнеско Леонардо да Винчи, Диана Петрова и Константина Алтимирска - членове на УС на Клуб Юнеско Леонардо да Винчи.

10 октомври, 2016
Ина Алтимирска

admin

Related Articles

Close